Uitgelicht: Vakantie naar Rhodos

Rodos is het op drie na grootste eiland van Griekenland en ligt in de Egeïsche zee. Het eiland maakt deel uit van de eilandengroep Dodekanesos. Rhodos ligt in het zuiden van Griekenland en slechts een paar kilometer ten zuiden van het Turkse vasteland. Het eiland heeft een oppervlakte van 1398 km².

Geschiedenis Rhodos

Het huidige Rhodos kent een bewogen geschiedenis. In 1523 werd het eiland door de Ottomaanse Turken veroverd. Vervolgens werd Rhodos in 1912 bij het Italiaanse rijk  gevoegd. De Italianen verrijkten de stad met prachtige gebouwen, brede wegen en pleinen. Pas vanaf 1948 maakt Rhodos officieel deel uit van Griekenland, evenals de andere Dodekansos eilanden. 

Rhodos-stad

Rhodos-stad is met ruim 60.000 inwoners de hoofdstad van het eileand. De oude binnenstad Rodos-stad is in 1988 toegevoegd aan de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO. Voor liefhebbers van geschiedenis is deze stad een parel.

Zo heeft de stad heeft een archeologisch museum, dicht bij de haven. Dit museum is gevestigd in het oude hospitaal van de Johanniterridders. Ook kan men het Grootmeesterspaleis van de Orde bezoeken in de stad. Het paleis van de grootmeester (herbouwd door de Italianen in 1934 – 1939), is een interessante mix van een historisch juiste reconstructie en fascistische grootheidswaan. Vooral de uit Kos afkomstige vloermozaïeken zijn zeer bezienswaardig. Verder is er een museum voor volkskunst.

Op ongeveer 3 kilometer afstand van Rhodos-stad ligt de acropolis van Rhodos. In het oude Griekenland diende de acropolis als een theater en stadion

Stranden van Rhodos

Rhodos kent een grote diversiteit aan stranden, de totale kustlijn van het eiland bedraagt 220 km.

De meeste populaire standen zijn te vinden aan het noordoostelijke deel van het eiland. Het strand van de badplaats Lalyssos is erg populair. Omdat de badplaats direct aan zee ligt zijn er volop horecagelegenheden en is er amusement te vinden aan het strand.

De grootste badplaats is Faliraki  en is vooral populair bij Engelsen. Het centrum stikt van de restaurants, bars en discotheken. Pluspunt van Faliraki is het prachtige brede strand.

Daarnaast is Ixia een populaire vakantiebestemming op Rhodos. Hier liggen de mooie luxueuze hotels direct aan het strand en aan de hoofdweg.

Voor mensen die meer rust willen  is Tsambika beach een aanrader. Dit strand ligt tussen de plaatsen Faliraki en Lindos. Vlakbij de plaats Kolymbia. Het strand is vernoemd naar het bekende Panagia-klooster. Het mooie aan het strand is dat hotels, appartementen en iedere vorm van hoogbouw ontbreekt. Er zijn een beperkt aantal strandtenten.

Het meest populair onder jongeren is Elli Beach in Rhodos-stad. Dit is het drukste strand van heel Rhodos. De populariteit komt door de ligging, Elli Beach ligt bij Rhodos New Town, waar de toeristen zich concentreren.

Must see Rhodos

  • Een must see is het oude centrum van Rhodos-stad, met de smalle straatjes en de mooie haven.
  • Het witte stadje Lindosis één van de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland. Meer Grieks dan dit wordt het niet.
  • De Petaloudes vallei is ook het aanraden waard. Het ligt in het noordwesten van Rhodos en wordt ook wel de vlindervallei genoemd. De vallei beslaat zo’n 60 hectare en ishet leefgebied van de Panaxia Quadripunctaria Rhodosensis vlinders. 
  • Als je van feesten houdt is the paradise Beach club een must see. Het is de grootste discotheek van Rhodos en biedt plaats aan ruim 4500 gasten. Hier treden de bekende DJ’s op.
Bekijk onze vakanties Rhodos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *