Het weer in Griekenland

Klimaat Griekenland

Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat, dat zich kenmerkt door zachte winters en droge warme zomers. Binnen het klimaatsysteem van Köppe-Geiger wordt dit klimaattype als een Csa-klimaat aangeduid. In de hoger gelegen gebieden van het vasteland van Griekenland, van de Peleponessos en van het eiland Kreta komen gebieden voor waar er sprake is van het gematigde mediterrane klimaat (CSb-klimaat).

Het binnenland van Kreta kent meerdere hoger gelegen gebieden die een afwijkend klimaattype kennen. Zo komen hier continentale klimaten (Dsb en Dsc) voor en kan er op de hoogste plekken zelfs een subarctisch klimaat voorkomen. In de hoger gelegen delen van het binnenland kunnen er in de winters periodes voorkomen van kou en winterse neerslag. In sommige delen van Griekenland is het zelfs mogelijk om te wintersporten. Tekst gaat verder onder kaart…

Het weer in Heraklion (Kreta)

Buien Griekenland

Webcam Griekenland

Het grootste deel van Griekenland geniet van het overwegend warme weer dat veroorzaakt wordt door het mediterrane klimaat. Griekenland kent hierdoor vrij lange en warme zomers waarin het soms wekenlang niet regent. Vooral de maanden juli en augustus verlopen zonovergoten op de Griekse eilanden. Niet voor niets dat Griekenland gedurende de zomervakantie een zeer geliefde vakantiebestemming is.

Bron: https://klimaatinfo.nl

Zonnige tips