Het weer in Griekenland

Klimaat

Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnesos hebben een mediterraan klimaat. Dit houdt in dat de winters zacht maar vochtig zijn en de zomer lang en droog is.

Zomermaanden

De temperatuur in de zomermaanden kan variëren van 24 tot 36°C. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt op veel plekken op de eilanden en langs de kust in juli en augustus net boven de 30°C. De zeewind zorgt voor een aangename verkoeling. tijdens hittegolven kan de temperatuur oplopen tot boven de 40°C. Hittegolven komen vaak voor in de maanden juni, juli en augustus.

Het weer in Heraklion (Kreta)

Buien Griekenland

Webcam Griekenland

Wintermaanden

De winters zijn zacht met een gemiddelde temperatuur tussen de 9-13°C.

Beste reistijd

Voor een vakantie met aangename temperaturen is de beste reistijd voor Griekenland tussen mei november. In deze periode is de temperatuur aangenaam tot warm en de kans op neerslag laag.

Zonnige tips

Nieuw
782

Heerlijke vakantie naar Princess Tia. U boekt deze reis naar de zon direct via onze partner Eliza was here! Prijs is op basis van 8 dagen.

Nieuw
743

Heerlijke vakantie naar Stefania Apartments. U boekt deze reis naar de zon direct via onze partner Eliza was here! Prijs is op basis van 8 dagen.

Nieuw
932

Heerlijke vakantie naar Villa Ioanna. U boekt deze reis naar de zon direct via onze partner Eliza was here! Prijs is op basis van 8 dagen.

Nieuw

Agios Nikitas

Agios Nikitas Villas

715

Heerlijke vakantie naar Agios Nikitas Villas. U boekt deze reis naar de zon direct via onze partner Eliza was here! Prijs is op basis van 8 dagen.

Nieuw
882

Heerlijke vakantie naar Lefkada Villas. U boekt deze reis naar de zon direct via onze partner Eliza was here! Prijs is op basis van 8 dagen.

Nieuw

Vakanties Anissaras

Paradise Island Villas

1,114

Heerlijke vakantie naar Paradise Island Villas. U boekt deze reis naar de zon direct via onze partner Eliza was here! Prijs is op basis van 8 dagen.

Nieuw

Damatria Karpathos

Theros Luxury Villas

951

Heerlijke vakantie naar Theros Luxury Villas. U boekt deze reis naar de zon direct via onze partner Eliza was here! Prijs is op basis van 8 dagen.

Nieuw
639

Heerlijke vakantie naar Mourtzanakis Residence. U boekt deze reis naar de zon direct via onze partner Eliza was here! Prijs is op basis van 8 dagen.