Uitgelicht Mykonos; Hip and happening

Mykonos is een eiland in de Egeïsche zee. Samen met onder andere Santorini  maakt zij onderdeel uit van de Cycladen. Het eiland heeft ca. 6.000 vaste bewoners maar geniet steeds meer populariteit onder toeristen. Het eiland staat net zoals Santorini bekend om haar schilderachtige witte gebouwen.

Mykonos-stad

Met name de hoofdstad Mykonos-stad is hip and happening. Hier is naast de romantische authenticiteit ook steeds meer flair en luxe te vinden. De stad heeft een prachtige ligging op een schiereiland. Vanuit de haven zijn vele bootverbindingen met Piraeus en de andere Cycladeneilanden mogelijk. Eilandhoppen vanaf hier is dus goed mogelijk.

Een echte bezienswaardigheid zijn de beroemde vijf windmolens met rieten daken en wieken die veelal op ansichtkaarten worden afgebeeld. 

Stranden

Het echte Unique selling point zijn de stranden op Mykonos. Het eiland heeft de mooiste stranden van de Cycladen, alles is breed en van zand. Met name aan de zuidkant van het eiland bevinden zich de populaire stranden. Daarbij is Paradise beach het meest ingericht op toerisme.

Door de aanwezigheid van meer wind in het noorden zijn deze stranden vooral populair onder surfers en watersporter.

Beste reistijd

Door het mediterrane klimaat heeft Mykonos voornamelijk in de lente en zomer zeer gunstig en aangenaam warm weer. In het voorjaar stijgt het kwik al snel naar temperaturen boven de 20 graden, in de zomer stijgt de temperatuur door tot 30 graden. In de wintermaanden daalt de temperatuur niet verder dan 14 graden. Deze temperaturen maken Mykonos het gehele jaar door een aangename plek om te bezoeken.

Meest geboekt Mykonos

Vakanties Griekenland

Andronikos Hotel – Adults Only

839.00
1,049.00

Vakanties Griekenland

Apanema Resort

788.00

Platis Gialos

Kamari Hotel

609.00
589.00

Super Paradise Beach

Atlantis Beach Residence

675.00
672.00

Vakanties Griekenland

Mykonos Beach Hotel

575.00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.