Tips voor een Griekse vakantie in de herfstvakantie?

De populariteit van Griekenland is ook in de herfstvakantie groot. Toeristen kiezen dan vooral voor een vakantie op één van de eilanden. De Nederlandse herfstvakantie valt nog in het vakantieseizoen van Griekenland waardoor je hier dan prima heen kunt voor een zon-, zee- en strandvakantie. De maand oktober is ook ideaal voor excursies, omdat het niet meer zo druk is in de toeristische plaatsen. 

Wanneer is het herfstvakantie in Nederland?

De herfstvakantie valt in 2022 op de volgende data voor de 3 regio’s van Nederland:

  • Midden: 22 oktober t/m 30 oktober 2022
  • Noord: 15 oktober t/m 23 oktober 2022
  • Zuid: 22 oktober t/m 30 oktober 2022

Het weer in oktober in Griekenland

Griekenland behoort tot een van de bestemmingen waar je in oktober nog kunt genieten van een aangename zonvakantie. Voornamelijk de eilanden zijn erg in trek bij zonliefhebbers; Het is natuurlijk fijn als het weer nog goed is en de meeste restaurantjes, taverna’s  en terrasjes nog open zijn. De temperaturen stijgen in Griekenland in oktober vaak nog boven de 25 graden uit overdag.

Waar naartoe?

De eilanden die op dit moment populair zijn met name in oktober zijn: Rhodos, Kreta en Kos.

Rhodos

Rhodos is het zuidelijkst gelegen eiland en telt gemiddeld de meeste zonuren van Griekenland.  Dit maakt het voor veel mensen de perfecte bestemming voor de herfstvakantie.

Kreta

Kreta is niet alleen het grootste maar ook het meest veelzijdige eiland van Griekenland. Naast mooie stranden zijn hier ook de meeste voorzieningen, winkels en uitgaansgelegenheden.

Kos

Een verblijf op Kos is tijdens de herfstvakantie ook zeker een aanrader! De fijne stranden en leuke dorpjes zorgen voor voldoende afwisseling en dagjes weg. De aangename temperatuur is perfect om een strandvakantie met leuke activiteiten te combineren. Kos wordt ook wel het fietseiland genoemd. Ook voor een actieve vakantie is Kos aantrekkelijk.

Perfect voor de herfst

Nieuw
499
Nieuw

Vakanties Agia Pelagia

Seascape Luxury Residences

475
Nieuw
Nieuw

Chania - Stalos

Aparthotel Creta Palm

554
Nieuw
Nieuw

Vakanties Agios Nikolaos

Blu Acqua hotel

511
Nieuw
459

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *