Tips voor een Griekse vakantie in de herfstvakantie?

De populariteit van Griekenland is ook in de herfstvakantie groot. Toeristen kiezen dan vooral voor een vakantie op één van de eilanden. De Nederlandse herfstvakantie valt nog in het vakantieseizoen van Griekenland waardoor je hier dan prima heen kunt voor een zon-, zee- en strandvakantie. De maand oktober is ook ideaal voor excursies, omdat het niet meer zo druk is in de toeristische plaatsen. 

Wanneer is het herfstvakantie in Nederland?

De herfstvakantie valt in 2022 op de volgende data voor de 3 regio’s van Nederland:

  • Midden: 22 oktober t/m 30 oktober 2022
  • Noord: 15 oktober t/m 23 oktober 2022
  • Zuid: 22 oktober t/m 30 oktober 2022

Het weer in oktober in Griekenland

Griekenland behoort tot een van de bestemmingen waar je in oktober nog kunt genieten van een aangename zonvakantie. Voornamelijk de eilanden zijn erg in trek bij zonliefhebbers; Het is natuurlijk fijn als het weer nog goed is en de meeste restaurantjes, taverna’s  en terrasjes nog open zijn. De temperaturen stijgen in Griekenland in oktober vaak nog boven de 25 graden uit overdag.

Waar naartoe?

De eilanden die op dit moment populair zijn met name in oktober zijn: Rhodos, Kreta en Kos.

Rhodos

Rhodos is het zuidelijkst gelegen eiland en telt gemiddeld de meeste zonuren van Griekenland.  Dit maakt het voor veel mensen de perfecte bestemming voor de herfstvakantie.

Kreta

Kreta is niet alleen het grootste maar ook het meest veelzijdige eiland van Griekenland. Naast mooie stranden zijn hier ook de meeste voorzieningen, winkels en uitgaansgelegenheden.

Kos

Een verblijf op Kos is tijdens de herfstvakantie ook zeker een aanrader! De fijne stranden en leuke dorpjes zorgen voor voldoende afwisseling en dagjes weg. De aangename temperatuur is perfect om een strandvakantie met leuke activiteiten te combineren. Kos wordt ook wel het fietseiland genoemd. Ook voor een actieve vakantie is Kos aantrekkelijk.

Perfect voor de herfst

Nieuw

Vakanties Griekenland

Marianna Hotel

546

Geniet 6, 8, 11 of 15 dagen van een heerlijke vakantie in Tigaki op het Griekse eiland Kos incl. vlucht. Ontdek Griekenland met Traveldeal!

Nieuw

Rodos

Agla Hotel

399

Geniet van een 6-, 8-, 11- of 15-daagse zonvakantie op Rhodos in een 4*-hotel incl. vlucht, transfer en ontbijt. Ontdek Griekenland met Traveldeal!

Nieuw

Vakanties Griekenland

Hotel Sunshine Rhodes

519

Verblijf 6, 8, 11 of 15 dagen op Rhodos o.b.v. all-inclusive aan het strand van Ialyssos incl. vlucht. Ontdek Griekenland met Traveldeal!

Nieuw
539

Verblijf 6, 8, 11 of 15 dagen in een charmant hotel o.b.v. halfpension op Kreta incl. vlucht en transfer. Ontdek Griekenland met Traveldeal!

Nieuw
549

Geniet 6, 8, 11 of 15 dagen in een 4*-resort op Rhodos incl. vlucht, transfer en o.b.v. all-inclusive. Ontdek Griekenland met Traveldeal!

Nieuw

Vakanties Griekenland

Eva Bay – Adults Only

539

Geniet 6, 8, 11 of 15 dagen van een all-inclusive zonvakantie in een 4*-hotel op Kreta incl. vlucht. Ontdek Griekenland met Traveldeal!

Nieuw

Georgioupolis

Georgiouspolis Resort

559

Geniet 6, 8, 11 of 15 dagen in een 5*-resort op Kreta o.b.v. halfpension incl. vlucht. Ontdek Griekenland met Traveldeal!

Nieuw
789

6, 8, 11 of 15 dagen genieten van een verblijf o.b.v. halfpension in een 5*-resort op Kreta incl. vlucht en transfer. Ontdek Griekenland met Traveldeal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.