Tips om lekker uit eten te gaan op Kreta

Voor de culinaire liefhebber is Kreta ook een ideaal eiland. Er zijn veel goede restaurants op Kreta, dus het hangt echt af van je persoonlijke smaak en voorkeuren. In deze blog nemen wij u mee naar een aantal van onze favorieten:

  • Ta Chalkina: Dit traditionele Kretenzische restaurant in Chania staat bekend om zijn heerlijke lokale gerechten, waaronder gegrilde lam en vers gevangen vis.
  • Peskesi: Gelegen in het hart van Heraklion, biedt dit restaurant gerechten die zijn bereid met lokale biologische producten en traditionele kookmethoden. De sfeer is warm en uitnodigend, met een rustieke inrichting.
  • Avli: Dit restaurant in Rethymnon biedt Kretenzische gerechten met een modern tintje. Het menu is gevarieerd en biedt zowel vis- als vleesgerechten, evenals vegetarische opties. Het is ook bekend om zijn uitstekende wijnkaart.
  • Dounias: Dit restaurant in de bergen van Chania serveert traditionele Kretenzische gerechten die zijn bereid met biologische ingrediënten uit de omgeving. Het heeft een rustieke en huiselijke sfeer, en het uitzicht op de bergen is adembenemend.
  • Thalassino Ageri: Dit restaurant in Agia Marina staat bekend om zijn verse visgerechten, die rechtstreeks uit de zee worden gevangen. Het heeft ook een prachtig uitzicht op de zee en een ontspannen sfeer.
  • Kri-Kri: Gelegen in het hart van Chania, biedt dit restaurant een mix van Kretenzische en Griekse gerechten, bereid met lokale ingrediënten. Het heeft ook een prachtig terras met uitzicht op de oude Venetiaanse haven.

Dit zijn slechts enkele van de vele uitstekende restaurants op Kreta. Het is wel aan te raden om bij deze restaurants vooraf te reserveren. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *