Op vakantie naar Griekenland tijdens corona?

Op vakantie naar Griekenland kan gelukkig weer. Een deel van Griekenland is inmiddels vrijgegeven voor toeristen. Voor dit deel geldt een reisadvies code geel. Dit geldt voor de Ionische eilanden, de Noord-Egeïsche eilanden en de Zuid-Egeïsche eilanden. Dat houdt in dat reizen naar o.a. Kos, Corfu, Rhodos en Zakynthos weer tot de mogelijkheden behoord. De overige regio’s in Griekenland hebben vooralsnog code oranje.

Code geel

U kunt reizen naar het land of gebied van uw keuze. Maar let op: er zijn veiligheids- of gezondheidsrisico’s. Bereid uw reis goed voor. Bij terugkeer naar Nederland hoeft u geen negatieve coronatestuitslag te laten zien en niet in quarantaine.

Als een land of gebied geel is kan dat 2 dingen betekenen:

  • De veiligheidsrisico’s zijn anders dan wat u in Nederland gewend bent. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met criminaliteit, kans op natuurgeweld, slechte infrastructuur of de politieke situatie.
  • Er zijn besmettingen met het coronavirus. Als het aantal coronabesmettingen toeneemt, kunnen er extra coronamaatregelen opgelegd worden zoals een avondklok.

Code oranje

Reis alleen naar het land of gebied als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Let op: gaat u toch op reis? Bereid u zich dan zeer goed voor. Bij terugkeer naar Nederland moet u een negatieve testuitslag laten zien en gaat u in quarantaine. 

Als een land of gebied oranje is kan dat 2 dingen betekenen:

  • Er zijn ernstige veiligheidsrisico’s. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de politieke situatie, terrorismedreiging, criminaliteit of natuurgeweld.
  • Er zijn veel coronabesmettingen. U kunt te maken krijgen met strengere maatregelen zoals een lockdown, een avondklok of minder mogelijkheden om in het land te reizen. Bij terugkeer naar Nederland moet u een negatieve testuitslag laten zien en gaat u in quarantaine.

Huidige coronaregels in Griekenland

  • Mondkapjes: Mondkapje zijn verplicht vanaf 4 jaar in alle openbare ruimtes, zowel binnen als buiten.
  • Avondklok: Er is een avondklok van toepassing tussen 0:30 en 5:00 uur.
  • Afstand houden: In Griekenland geldt een social distancing van 1,50 meter

Quarantineplicht: Er is geen quarantineplicht bij aankomst in Griekenland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *