Kefalonia: Verborgen parel in de Ionische zee

Voor een vakantie naar Griekenland strijken wij in deze blog neer in Kefalonia. Dit is het grootste eiland van de Ionische eilanden. Met recht is dit een verborgen parel te noemen. Het eiland heeft een bergachtig landschap, veelal ongerepte natuur en talloze idyllische baaitjes. Het eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme, en zodoende de perfecte plek om tot rust te komen en te genieten van prachtige natuur, azuurblauwe zee en felgekleurde dorpjes. Het eiland telt 36.000 vaste inwoners en heeft Argostoli als hoofdstad.

Klimaat Kefalonia

Het eiland heeft een mediterraan klimaat. De zorgt voor aangenaam warme en droge lente- en zomermaanden. In de wintermaanden is het koeler maar zelden koud. De temperatuur zakt over het algemeen niet verder dan 13 graden in januari en februari.

De beste reisperiode is van mei tot en met september. Met name de vele bloemen en bomen komen dan het best tot hun recht.

Bezienswaardigheden Kefalonia

De hoofdstad Argostoli

In het zuiden van Kefalonia ligt Argostoli. Deze stad heeft een universiteit en kent veel horeca en winkelgelegenheden. De Drapanos-brug is negenhonderd meter lange brug die toegang biedt tot de oude binnenstad.  Deze stad biedt veel historie, een bezoek aan een van de musea is dan ook aan te bevelen. Ook een bezoek aan de botanische tuinen is de moeite waard.

Assos

Het dorp Assos biedt wellicht het meeste authentieke gevoel. Het uitzicht vanaf de klif over de baai in combinatie met de witte en velgekleurde huisjes geeft het Griekse gevoel in één keer weer. Een bezoek aan het oude fort op de heuvel is ook zeker de moeite waard.

Duiken

Op veel plekken rondom het eiland is ook de onderwater wereld prachtig. De verscheidenheid van prachtige vissen en de beroemde zeeschildpad Caretta caretta zijn trekkers. Maar ook de in de tweede wereld oorlog gezonken Britse onderzeeër Perseus trekt veel kijkers.

Aanbevolen accommodaties Kefalonia

Het eiland heeft een ruim aanbod aan accommodaties voor een fijne vakantie. Toch willen wij er twee uitlichten waar wij enkel goede recensies over ontvangen.

KV Villas – Kefalonia

Deze accommodatie ligt in de hoofdstad Argostoli. Het park bestaat voornamelijk uit villas. Vanuit je villa loop je zo naar het zwembad voor een verkoelende duik in het heerlijke water. De rust, de ruimte, het uitzicht over de oceaan met de zeilboten en zelfs cruiseschepen geven je direct dat vakantiegevoel. Elke villa heeft een eigen patio, toegang tot het schitterde infinitypool én een heerlijke inloopdouche. Ook voor een duik in de zee hoef je slechts 50 meter af te leggen.

Prijzen en beschikbaarheid

Aelia Resort – Kefalonia

Het Aelia Resort bevindt zich in het Griekse dorpje Svoronata. De eigenaren van het modern ingerichte hotel zijn vier Griekse broers die het familiebedrijf van hun ouders hebben overgenomen. Het resort is geschikt voor mensen die willen genieten, maar ook behoefte hebben aan rust en comfort. Het is een luxe adults only hotel.

Prijzen en beschikbaarheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *